skip to Main Content
40 00 43 34 post@balanz.no

Balanz har et modulsystem der en modul består av:

  1. Et helgekurs lørdag til søndag. 09.30-17.30 begge dager
  2. Eleven skal gjennomføre 15 timer dokumentert praksistil alle praktiske kurs
  3. De fleste praktiske kurs har en repetisjonskveld med teoretisk og praktisk eksamen

Noen moduler har også hjemoppgave. Du finner mer informasjon under hvert enkelt kurs.

 

Kurs /modulforklaring

M1, grunnleggende massasjekurs del 1: Tre grunnleggende massasjegrep for hele kroppen, generell teori.

M2, grunnleggende massasjekurs, del 2: Tre nye massasjegrep for hele kroppen, mer dyptgående teori.

M3, avspenningsmassasje: Avspenningsmassasje, oljer, autogen trening, musikk og fargeterapi.

M4, muskelterapi hofter og ben: Dyptgående behandling og skade/sykdomslære av hofter og ben.

M5, muskelterapi rygg, mage, bryst og skuldre: Dyptgående behandling og skade/sykdomslære av rygg, mage, bryst og skuldre.

M6, muskelterapi armer, hender og ansikt: Dyptgående behandling og skade/sykdomslære av armer, hender og ansikt .

M7, stolmassasje/ledd:

S1, stretching hofter og ben: Denne modulen tar for seg muskelfunksjontester, bevegelighetstester, terapeutisk stretching, selvstretching, muskelanatomi og fysiologi for de største musklene/ muskelgruppene i hofter og ben

S2, stretching av overkropp: Muskelfunksjontester, bevegelighetstester, terapeutisk stretching, selvstretching og muskelanatomi og fysiologi for de største musklene/muskelgruppene i overkroppen

S3, avansert stretching: som vi ikke lærte oss i S1 og S2. Vi tøyer ut mer avansert, og nå lærer vi også å tøye små muskler. Dette er altså et mer dyptgående og avansert kurs som krever mer kunnskap og erfaring.

PM, pumpemassasje: Pumpemassasje utføres slik at man gir et spesifikt, men ganske lett trykk, samtidig som muskelen beveges slik at vener og muskler påvirkes. I løpet av kurset lærer vi også noe selvbehandling.

TEK, trening/ergonomi og kost: Her lærer vi om forskjellige treningsmetoder, teorier og øvelser. Vi lærer oss teoretisk og praktisk ergonomi. Løfteteknikk, arbeidsstillinger, sittestillinger. Dette kurset har vi nytte av selv, samtidig som vi lærer å instruere klientene i grunnleggende trening, ergonomi, kosthold osv.

LK, leddkurs: Dyptgående anatomi & fysiologi samt spesifikk leddtesting og leddbehandling.

FK, forberedende kurs: Kurset som forbereder deg på yrkeslivet som terapeut. Psykologi, kropp/psyke, selvutvikling, kommunikasjon, klientreaksjoner, psykologiske problemer, relasjoner, etikk, moral, lover og regler, regnskap og oppstart av egen virksomhet.

VK, Vakuumterapi/kopping: Vakuumterapi/kopping er en metode med gamle aner som fint kan kombineres med andre terapiformer.

HS, Hotstoneterapi: Hotstoneterapi handler om å kombinere massasjeteknikker med de terapeutiske egenskapene fra varme, sorte granittsteiner (vulkanske steiner). Massasje med varme steiner er en deilig behandling som gir en fantastisk avspenning av muskulaturen.

AFP1, anatomi /fysiologi/patologi del 1: Lege som lærer i skolemedisinske fag

AFP2, anatomi/fysiologi/patologi del 2: Lege som lærer i skolemedisinske fag

ASK Ansiktsdiagnostikk, sirkulasjonsmassasje, kremer: Vi lærer cellulitt og sirkulasjonsmassasje og lage diverse oljer og kremer. Du får også innføring i hydrolater, urter og ansiktsdiagnose.

MH, Massasjekurs for hjemmebruk: Kurset er en introduksjon i massasje, og vi ønsker med dette å gi deltakerne en smakebit av massasjens mange positive effekter

BM, Bambusmassasje: Balanz tilbyr et en-dags-kurs i bambusmassasje. En fantastisk behagelig behandling som også kan brukes dypere hvis ønskelig.

 

Kursstart i januar/februar og på sommeren

Tidligere har Balanz startet utdannelsen (M1, M2, M3 etc) vår, sommer og høst. Siden 2016 startet vi med kursstart vårtermin (januar/februar) og sommer (sommerkurs). Men med vårt fleksible kurssystem finnes fortsatt muligheter til å begynne utdannelsen eller ta enkeltkurs andre tider.
Tak kontakt med skolen for å høre om muligheten å starte andre tider.

 

Eksterne kurs

Eksterne kurs Balanz kan tilbys bedrifter, skoler, idrettsgymnas, folkehøyskoler m.fl. foredrag eller kurs innen de fleste fag som gjelder trening/helse/ terapi. Ta kontakt for tilbud!

Back To Top